Daisypath Anniversary tickers

۱۳۸۹ خرداد ۳, دوشنبه

بحثی جامع در مورد داشتن یا نداشتن وکیل در پروسه مهاجرت

راجع به فواید و مضرات داشتن وکیل در پروسه مهاجرت تا به حال دوستان زیادی مطلب نوشتن. همونطور که من هم توی پست های قبلی نوشتم، داشتن وکیل رو برای افراد با سواد واقعا غیر ضروری و فقط دور ریختن پول بی زبون می دونم. مهم ترین دلایل خودم رو هم قبلا توی چند تا پست نوشتم.

اما اخیرا باز هم توی وبلاگ های زیادی از دوستان مختلف خوندم که وکیل های بی سواد نامرد چه بلایی سرشون آوردن. این شد که تصمیم گرفتم یه بار دیگه و از یه زاویه دید دیگه هم به این موضوع بپردازم.

همه کسایی که در اواسط پروسه مهاجرت هستن، می دونن که این پروسه شامل چه مراحلی می شه. اما من در این پست سعی کردم مراحل کار رو به همراه مقایسه بین کسی که وکیل داره با کسی که وکیل نداره براتون شرح بدم. مراحل کار از این قراره:

۱. تکمیل یه سری فرم که توی سایت رسمی وزارت مهاجرت کانادا موجوده. این فرم ها حاوی مشخصات فردی متقاضی مهاجرت هستن.

متقاضی بدون وکیل (مبو): یه سری ریزه کاری در تکمیل فرم ها هست که هر فردی می تونه با چند ساعت وقت گذاشتن و گشتن توی وبلاگ های مهاجرت به سادگی این نکات رو یاد بگیره و فرم ها رو درست پر کنه. در صورتی که به هر حال متقاضی در تکمیل فرم ها اشتباه کنه، سیدنی فرم ها رو کلا بر می گردونه و از شما می خواد که در صورت تمایل بعد از اصلاح اشتباه، دوباره اقدام کنین. یه موضوع دیگه گرفتن مانی اردر هستش که با داشتن یه دوست یا فامیل توی کانادا یا با مراجعه به صرافی ها و یا با استفاده از سایت www.moneyorder.ir اون رو ردیف کنن.

متقاضی دارای وکیل (مدو): متقاضی به وکیل اعتماد می کنه و با دادن اطلاعات شخصی به وکیل، تکمیل فرم ها و تهیه مانی اردر رو به او می سپره. وکیل با دریافت اولین قسط دستمزد خود که یک سوم کل مبلغ و حدود ۲ میلیون تومن می شه، ارسال فرم ها رو به عهده می گیره و تا این مبلغ پرداخت نشه، هیچ کاری رو شروع نمی کنه. در اغلب موارد وکیل به درستی کار رو انجام می ده ولی موارد زیادی بوده که وکیل به دلیل بی دقتی یا کم اهمیت دادن به کار در تکمیل فرم ها اشتباه کرده. در این صورت هرگز مشاهده نشده که وکیل اشتباه رو گردن بگیره. همیشه یه راهی پیدا می کنن که اشتباهشون رو توجیه کنن یا حتی گردن خود متقاضی بندازن. هرگز نشده که تمام یا بخشی از پولی رو که از متقاضی گرفتن بهش پس بدن. احتمال اشتباه وکلا در این مرحله اصلا کمتر از احتمال اشتباه خود متقاضی نیست. این اشتباهات علاوه بر لطمه مالی به متقاضی، کلی هم از لحاظ زمانی کار رو به تعویق می ندازه. در اغلب موارد متقاضیان دوست دارن هر چه زودتر تکلیفشون روشن بشه که این تعویق ها می تونه خیلی اعصاب خورد کن باشه.

۲. ارسال فرم ها به سیدنی کانادا و دریافت رفرنس نامبر. در این مرحله متقاضی حدود یکی دو ماه بعد از ارسال فرم ها، نامه ای از کانادا دریافت می کنه که طبق اون نامه ازش می خوان ظرف ۱۲۰ روز آتی مدارک خاصی رو آماده کنه و بعد از ترجمه رسمی براشون بفرسته. کسانی که از قبل مدارکشون حاضر باشه، این مرحله براشون کوتاه تر می شه. در هر حال این مرحله بیشتر از ۱۲۰ روز طول نمی کشه.

مبو: متقاضی با مراجعه به دفتر پستی فرم ها رو ارسال می کنه. اگه پست ویژه باشه، می تونه مسیر نامه رو تا رسیدن به مقصد پیگیری کنه.

مدو: فرم های متقاضی این مسیر رو طی می کنه: دفتر وکیل در تهران (دوت) - دفتر وکیل در کانادا (دوک) - اداره مهاجرت در سیدنی. این مراحل اضافی حدود یکی دو هفته انجام کار رو به تعویق میندازن.

۳. ارسال مدارک یاد شده به سفارت کانادا در دمشق و دریافت فایل نامبر. در این مرحله متقاضی حدود یه ماه بعد از ارسال مدارک به دمشق نامه ای حاوی فایل نامبر دریافت می کنه. از اینجا به بعد دولت کانادا پیش بینی می کنه که انتظار شما حدود ۱۲ ماه طول بکشه. البته در بسیاری از موارد این انتظار طولانی تر می شه.

مبو: متقاضی با مراجعه به دفتر پستی مدارک رو ارسال می کنه. اگه پست ویژه باشه، می تونه مسیر نامه رو تا رسیدن به مقصد پیگیری کنه.

مدو: نامه رفرنس نامبر مستقیم به دست متقاضی نمی رسه. مسیر این نامه اینه: سیدنی - دوک - دوت - متقاضی. بعد مدارک هم این مسیر رو طی می کنه: متقاضی - دوت - دوک - سفارت کانادا در دمشق (سکد). این مراحل اضافی حدود سه چهار هفته انجام کار رو به تعویق میندازن.

۴. در پایان یه انتظار طولانی، در این مرحله فرم های مدیکال برای متقاضی ارسال می شه. البته متقاضیان بدشانس تر ممکنه قبل از دریافت فرم های مدیکال برای مصاحبه حضوری به سفارت کانادا در دمشق دعوت بشن.

مبو: متقاضی با مراجعه به یکی از پزشکان معتمد کانادا در ایران و پرداخت حدود ۳۰۰ هزار تومن به علاوه هزینه آزمایش های لازم، فرم ها رو جهت تایید و ارسال به فرانسه به پزشک یاد شده تحویل می ده.

مدو: فرم های مدیکال هم به طور مستقیم به دست متقاضی نمی رسن. مسیر این فرم ها اینه: سکد - دوک - دوت - متقاضی. این مراحل اضافی حدود یکی دو هفته انجام کار رو به تعویق میندازن. از طرف دیگه وکیل با دریافت دومین قسط دستمزد خود که یک سوم کل مبلغ و حدود ۲ میلیون تومن می شه، فرم های مدیکال رو به متقاضی تحویل می ده و تا این مبلغ پرداخت نشه، فرم ها رو پیش خودش نگه می داره. بعد از اینکه فرم ها به دست متقاضی رسید می تونه با مراجعه به یکی از پزشکان معتمد کانادا در ایران و پرداخت حدود ۳۰۰ هزار تومن به علاوه هزینه آزمایش های لازم، فرم ها رو جهت تایید و ارسال به فرانسه به پزشک یاد شده تحویل می ده.

۵. حدود سه چهار ماه بعد از ارسال فرم های مدیکال به فرانسه، متقاضی نامه دیگه ای دریافت می کنه که به اصطلاح بهش پاسپورت ریکوئست می گن. توی این نامه از متقاضی خواسته می شه که به طور حضوری یا به وسیله پست، پاسپورت های خودش و اعضای خونوادش رو به سفارت کانادا توی دمشق تحویل بده.

مبو: متقاضی با مراجعه به دفتر پستی پاسپورت ها رو به سکد ارسال می کنه. اگه پست ویژه باشه، می تونه مسیر نامه رو تا رسیدن به مقصد پیگیری کنه.

مدو: نامه پاسپورت ریکوئست به دست خود متقاضی نمی رسه. بلکه این مسیر رو طی می کنه: سکد - دوک - دوت - متقاضی. پاسپورت ها هم مسیر عکس رو طی می کنن. یعنی: متقاضی - دوت - دوک - سکد. این مراحل اضافی حدود سه چهار هفته انجام کار رو به تعویق میندازن.

۶. یکی دو ماه بعد نامه ای حاوی پاسپورت های ارسال شده و نامه لندینگ به دست متقاضی می رسه. توی پاسپورت ها مهر ویزا خورده و از این به بعد متقاضی می تونه به عنوان مهاجر وارد خاک کانادا بشه. این ویزا یک سال اعتبار داره. یعنی متقاضی از زمان دریافت تا یه سال فرصت داره که کارهاش رو توی ایران جمع و جور کنه و به کانادا عزیمت کنه.

مبو: کار تمومه. مبارک باشه!

مدو: ویزا و نامه به دست خود متقاضی نمی رسه. بلکه این مسیر رو طی می کنه: سکد - دوک - دوت - متقاضی. این مراحل اضافی حدود یکی دو هفته انجام کار رو به تعویق میندازن. وکیل با دریافت آخرین قسط دستمزد خود و تسویه حساب نهایی، که یک سوم کل مبلغ و حدود ۲ میلیون تومن می شه، پاسپورت ها رو به متقاضی تحویل می ده و تا این مبلغ پرداخت نشه، ویزا به دست متقاضی نمی رسه!

خوب دوستان حالا خودتون قضاوت کنین. من چند نکته رو یادآوری می کنم:

  • در مراحل رفت و برگشت نامه های متعدد بین تهران - دمشق - کانادا و برعکس، در طی کل پروسه، چیزی حدود سه ماه به زمان انتظار دوستانی که وکیل دارن اضافه می شه.
  • حدود ۵ تا ۷ میلیون تومن به وکیل باید پرداخت کنن. بعضی ها که به جای وکیل مشاور می گیرن و ریسک بی اطلاع بودن مشاورها رو می پذیرن، حدود ۲-۳ میلیون تومن پرداخت می کنن.
  • در تمام مراحل اگه متقاضی دارای وکیل سوالی داشته باشه و از طریق نامه و یا ایمیل بپرسه، سفارت کانادا توی دمشق پاسخ نمی ده. این افراد فقط می تونن از طریق وکیل خود نامه نگاری کنن. حالا سوال اینجاست که آیا واقعا وکیل شما به اندازه شما برای پرونده شما اهمیت قائل هست و حرصش رو می خوره؟ آیا تاخیرها برای وکیل عادی نشده؟
  • در تمام مراحل به جز بخش اول که وکیل اطلاعات شخصی متقاضی رو وارد فرم ها می کنه و مانی اردر رو ردیف می کنه، وکیل هیچ و دقیقا هیچ نقشی نداره و در واقع به بخشی از اداره پست تبدیل می شه که نامه ها رو می گیره و برای متقاضی ارسال می کنه.

حالا می خواین نظر من رو بدونین که با این همه مشکلات چرا اغلب افراد هنوز دوست دارن وکیل بگیرن؟

  • اول اینکه خودشون رو راحت کنن و در واقع از خودشون سلب مسوولیت کنن. با دادن چند میلیون تومن پول بی زبون، به جای اینکه با مطالعه و تحقیق زیاد کارهاشون رو خودشون انجام بدن، سعی می کنن مسوولیت این کار رو به افراد دیگه ای که به نظرشون مطلع تر هستن واگذار کنن. غافل از اینکه این وکیل ها اغلبشون خیلی بی سوادن و چه بلاهایی که سر موکل ها نیاوردن.
  • بعضی ها هم متاسفانه با وجود تمایل به مهاجرت، مشکل زبان دارن و از عهده خوندن و تکمیل ۴ تا فرم به زبون انگلیسی بر نمیان. اما خدا وکیلی این مساله نیاز به پرداخت ۶ میلیون پول نداره. کافیه از یکی که زبانش بهتره کمک بگیرن.
  • بعضی ها هم لنگ کلمه وکیل شدن و فکر می کنن وکیل قراره تخم دوزرده بذاره برای ما! در حالی که این وکیل که توی پروسه مهاجرت مطرحه، در واقع ترجمه Lowyer به معنی حقوقدان و وکیل دعاوی نیست. بلکه ترجمه representative به معنی نماینده هستش. به نظرم علت اینکه توی پروسه مهاجرت استفاده از وکیل رو مجاز کردن، به خاطر افراد بسیار پر مشغله، بیمار و یا کم سواد بوده. بارها و بارها هم توی اسناد مختلف تاکید شده که وجود وکیل هیچگونه کمکی توی پرونده نمی کنه و هیچ فرقی بین متقاضی دارای وکیل و متقاضی بدون وکیل وجود نداره.

به هر حال دوستان از ما گفتن بود. امیدوارم دوستانی که وکیل دارن از من ناراحت نشن. به هر حال به قول قدیمی ها:

من آنچه شرط بلاغ است با تو می گویم / تو خواه از سخنم پند گیر و خواه ملال

برگرفته از وبلاگ بهمن عزیز

۳۴ نظر:

محبوبه گفت...

سلام. عزیز دلم کد NOC شما چیه؟

نرگس گفت...

کد ما 4131 است . 2/1/89 مدارک رسیده دستشون و 29/2/89 فایل نامبرمونو گرفتیم

وحید ص گفت...

نرگس جان مطلب بسیار مفید و خوبی بود. گرچه من خودم از همون اول با گرفتن وکیل مخالف بودم ولی راستش مراحل کار رو که اینجا آوردی خیلی واضحه و برای افراد جدید متقاضی که میخوان اقدام کنن خیلی مفید و راهگشا هستش.
راستی نمیدونی مانی اردر تاریخ انقضا داره یا نه؟ آخه من یکی از آشناهام داره از کانادا میاد میخوام بگم برام بگیره بیاره. ممنون

mahsan گفت...

نرگس جون . همونو بگیر و بعد خودت در یک نامه توضیح بده که به چه علت نمی تونی نامه رو با اون فرمت بدی . می تونی شرح وظایف رو هم در همون نامه بنویسی .

نرگس گفت...

سلام آقا وحید از آقا بهمن باید تشکر کرد من فقط با اجازه ایشون کپی پیست کردم که افراد بیشتری استفاده کنند.
در مورد مانی اردر هم باید بگم که تا 3ماه قبل از تاریخ باید فرستاده بشه و خود چک هم 6 ماه بیشتر اعتبار نداره

Unknown گفت...

سلام
من دقیقا امروز مدارکم رو فرستادم.
شما از کجا میگید که آکادمیک هم قابل قبوله، من شنیدم فقط جنرال. آخه من تافل دادم و برای دانشگاه نیازی به آیلتس آکادمیک ندارم دیگه. اما برای مهاجرت آیلتس جنرال میدم. من وکیل ندارم ولی یکی از دوستان که اونجاست رو به عنوان نماینده گرفتم که اگر یه موقع اینجا خر تو خر شد، یکی باشه که نامه به دستش میرسه. این وکیل یا نماینده با اونی که شما میگید فرق میکنه؟
بعدش اینکه ریز نمرات رو هم میخوان؟
میشه گواهی یا تائیدیه تحصیلی فوق رو به عنوان مدرک ارشد ترجمه کرد یا حتما باید مدرکمون آزاد بشه؟
برای کارشناسی کافیه که مدرک دانشنامه رو ترجمه کنیم؟ یا بازم ریز نمرات رو باید ترجمه کنیم.
در ضمن برای همسرم که دانشجوی ارشد هستش، باید تائیدیه تحصیلی رو ترجمه کنیم یا دانشنامه رو.....
سوالام خیلی زیاد شد ببخشید.

mahsan گفت...

مرسی عزیزم . ایشالا شما هم زودتر مدارکو جمع وجور کنید و بفرستید . مثل اینکه باز رفتند رو دور تند .
پس دیگه مشکلی ندارید نرگس جون .

نرگس گفت...

سلام آقا احسان به سلامتی
تو خود بوکلت راهنما 2010 نوشته که زبان آکادمیک و جنرال . ولی اشاره ای به تافل نشده .
در مورد مدارک تحصیلی هم باید اصل دانشنامه و ریز نمرات با مهر دانشگاه رو ببری وزارت علوم تا تایید بشه و بتونی ترجمه هاشون رو بگیری. . در مورد همسرتون هم فکر نمیکنم تایید تحصیلی ترجمه بشه و می تونی از مدرک قبلش استفاده بکنید .

محبوبه گفت...

نرگس جون من گیج شدم...دمشق...سیدنی؟؟؟؟

محبوبه گفت...

حالا متوجه شدم عزیزم.ممنون.

Unknown گفت...

سلام
میشه لینک بوکلت 2010 رو برام بگذارید یا بفرستید.

ممنون میشم

سارا گفت...

از متانتت ممنونم نرگس عزیز. مطمئنا از وجود دوستای خوبی مثل نرگس جون کمال استفاده رو خواهیم برد و از تجربیاتتون استفاده خواهیم کرد.

mahsan گفت...

salam narges joon , man dar blog baratoon neveshtam ke ma che kar kardim baraye bank statement . va hamintor baraye shomare telephone. omidvaram mofid bashe

ناصر گفت...

من هم موافقم، ولی‌ تجربهٔ شخصی‌ من اینه که اگه وکیل نمیگیرین خیلی‌ هواس متقاضی باید جمع باشه و بدون مطالعه به هیچ وجه اقدام نکنه و حتما از اونایی که این کارو کردن کمک بگیرن. ما خودمون ۲ دفعه مدارکمون از کانادا برگشت خورد تا فهمیدیم چطوری پر کنیم مدارک رو (این ماجرا‌ برمیگرد به فروردین پارسال، یعنی‌ ما حدود ۳ ماه رو از دست دادیم). حد عقل توصیهٔ من اینه که اگه خودتون اقدام می‌کنین همیشه باید خودتون رو آپدیت نگه دارین. متأسفانه اکثر وکیل‌ها هم صداقت خودشون رو کم نشون دادن به غیر از معدودی. خوش باشین.

آنديا گفت...

مرسي اين مطلب خيلي خوب بود
نرگس جون

محبوبه گفت...

ای گیری اعراب برای تغییر نام خلیج فارس


رای‌گیری اعراب برای تغییر نام خلیج فارس
به تازگی اعراب یک نظرسنجی برای تغییر نام خلیج فارس با نام مجعول خلیج ع ر ب ی و پیشنهاد آن به گوگل راه‌اندازی کرده‌اند.
به لینک زیر بروید و در این رای‌گیری شرکت کنید و به خلیج فارس رای دهید:
http://www.persianorarabiangulf.com/

این ایمیل را حداقل برای پانزده نفر فوروارد کنید.

محبوبه گفت...

روزت مبارک عزیزم[گل]

محبوبه گفت...

کمک...!.لطفا بگین سریعترین پست به کانادا چیه؟ چند روز طول میکشه؟[تشویش]

نرگس گفت...

سلام محبوبه جون
فکر نمی کنتم زیاد با هم فرقی داشته باشه قط اگه مثلایکشنبه یا دوشنبه بسته رو بفرستی مطکئنا" 3 روزه می رسه ولی اگه شد 3 شنبه یا چهارشنبه برو رو 6 روز چون 3 روز تعطیلی جمعه شنبه و یکشنبه بهش می خوره
موفق باشی من با آرامکس فرستادم

محبوبه گفت...

قربون محبتت
ما اگه صبحه سه شنبه قبل از ساعت 9 بدیم بازم به جمعه میخوره نرگس جان؟

azarbeyg گفت...

ما زوج هنرمندی هستیم که با دوچرخه از شهری به شهری و از روستائی به روستائی سفر کرده و با مردم زندگی میکنیم.
از زندگی آنها الهام گرفته و با رنگ و قلم آداب و رسومشان را توصیف و ترسیم میکنیم.


ما در نقاشی ( پرتره ) از عکس تخصص داریم از جمله: حیوانات مراسم ازدواج بچه ها رویدادها خود و خانواده در طرح ها و مدلهای مختلف

www.azarbiyg.blogfa.com

روناک گفت...

سلامم واقعا مطلب عالیی بود، من بین گرفتن وکیل و نگرفتنش شک داشتم ، چون پول اضافی هم ندارم که به این وکیلا بدم و مطلب شما خیلی بهم کمک کرد. من در اول راهم و می خوام خودم اقدام کنم. ممنون از پستی که گذاشتیییییین:)
راستی یه سوال داشتم. فقط نخندین . منظور از سیدنی چیه؟؟D:

Unknown گفت...

چی شده برای پست اینقدر عجله داری؟! خبریه مگه؟
من دوشنبه تحویل پست ایران، باجه DHL دادم در تاریخ 25MAY, در تاریخ 2June رسید. هر دفعه زنگ زدم یه بهونه ای میاوردند. البته فکر کنم بیشتر به خاطر آتشفشان بود. چون یکروز رفت آلمان، از آلمان رفت اسپانیا، دوباره برگشت آلمان، بعد رفت انگلیس، بعد دو روز انگلیس بود، بعد رفت کانادا. از وقتی صبح رسید کانادا، عصری مدارکم به مقصد رسید. در هر صورت کلا رو 10 روز حساب کنید. البته تعطیلات ربتی به پست نداره. تعطیلات موقع تحویل به پست و ... هست اما وقتی ارسال کردید، تو فرودگاه آدم دارند که فقط از این هواپیما میگیره و تحویل یه هواپیما دیگه میده. ولی وب اینجا ایرانه و شما هم هیچی نمیتونی بگی. به هر حال هر چه زودتر بدی بهتره

نرگس گفت...

سلام روناک عزیز امیدوارم در راهی که در پیش رودارید موفق باشید . هر کمکی هم از دست من بربیاد دریغ نمی کنم .
سیدنی اسم یه شهر تو کاناداست و با سیدنی معروف استرالیا فرق می کنه .
و فرمهای اولیه باید برای اونجا فرستاده بشه .

شهریار گفت...

سلام
من خیلی شرایطم شبیه شماست از همه لحاظ و سال 2006 فایل نامبر گرفتم ولی هنوز هیچ خبری نیست انگار کار شما خوب پیش میره و من وکیل کانادایی هم دارم به نظرت کار ما خیلی طولانی شده؟ و دلیلتون برای ونکوور چیه چون من بین اونجا وتورنتو مرددم.
ای شما از طریق سرمایه گذاری اقدام کردید.
متشکرم

نرگس گفت...

سلام آقا شهریار
فکر می کنم شما با قوانین قدیم اقدام کردید . که همه رشته ها را می گرفتند ولی پروسه مهاجرت 6 تا 7 سالی طول می کشیده ولی الان ما با قانون جدید فدارل (کارگر ماهر) اقدام کردییم و امید داریم تا 1.5 دیگه کانادا باشیم .

مستانه گفت...

سلام نرگس جون ببینم فرم کبک با فدرال فرق داره یا نه؟؟؟؟؟؟؟

مستانه گفت...

راستی خانومی می تونی به من در پر کردن فرم کمک کنی اول بگو فرم کبک بافدرال متفاوت هست یا نه؟

نرگس گفت...

سلام مستانه جون شرمنده ام ولی من هیچ اطلاعی از کبک ندارم .

mahsan گفت...

salam narges joon . chi shod belakhare . ferestadin madareko ?

mahsan گفت...

salam ma tarikhe roozo zadim . hamoon 6 ta axo ke khste boodan ferestadim va axe digeyi ham rooye forma nachasboondim .

مستانه گفت...

نرگس جون یه سر به پست من بنداز ببین می تونی کمکم کنی؟؟مرسی عزیزم

Amir A گفت...

سلام

در مورد این مورد که نوشتید:

"بعضی ها هم متاسفانه با وجود تمایل به مهاجرت، مشکل زبان دارن و از عهده خوندن و تکمیل ۴ تا فرم به زبون انگلیسی بر نمیان"

به نظر من کسی که نمیتونه چند تا فرم رو بخونه و متوجه بشه یا اینکه با خوندن و درک مطالب وبسایت اداره مهاجرت کانادا مشکل داره، چطوری می تونه تو کانادا یا هرجای دیگه زندگی کنه؟ بدون زبون و ارتباطات اجتماعی هم مگه میشه از زندگی لذت برد؟ (برای کسی که از نعمت زبان وتکلم بهره منده اما نمیتونه با مردم کشور محل اقامتش به خوبی صحبت کنه)

نویسنده وبلاگ "از ایران تا کانادا" نوشتند:

"بدون اینکه انگلیسیتونو تقویت کنید نیاین اینجا، بیاین سختی میکشین، خجالت میکشین، سبک میشین......متوسط و اینها کافی نیست. پیشرفته و فوق پیشرفته......"

لینک متن کامل:
http://airkanata.blogspot.com/2010/09/blog-post_07.html

Amir A گفت...

البته منظورم افرادی نبود که وکیل میگیرند. منظورم فقط تسلط به زبان بود حالا چه مهاجرت با وکیل یا بدون وکیل.